Ανασκαλεύοντας το παρελθόν Δημιουργός: ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ, ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Καθισμένος
Στις όχθες του ποταμού
Που κυλά γαλήνια
Ανασύρω
Στη μνήμη μου
Τις μέρες
Που πέρασαν άσκοπα
Σαν τραγούδια
Χωρίς σκοπό
Τα λόγια
Που ξεστράτισαν
Μες στις καλαμιές
Τα δάκρυα
Που κύλησαν ανώφελα
Στα μάγουλα
Τις προσδοκίες
Που ενταφιάστηκαν
Σαν το νεκρό
Στο χώμα
Τα όνειρα
Που έσβησαν
Σαν το λυχνάρι
Που δεν έχει λάδι.
Κι έτσι απόμεινα
Ένα άδειο σαρκίο
Να κοιτάζω το ποτάμι.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 12-02-2010 |