Όαση Δημιουργός: αυγουστης, Αυγουστής Μαρούλης Αφιερωμένο! Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Κοιτάζοντας από μακριά
τον κόσμο σε ρεπλίκα
στην έρημο, στην καταχνιά,
την όασή μου βρήκα.
Άραγε νάτανε θεά
ψυχή του Μποτιτσέλι,
δροσοσταλιά σ΄ έναν καμβά
που κέντησαν αγγέλοι;
Δεν ήταν όμως ζωγραφιά
που βλέπεις στα μουσεία
ήταν απλά η αστροφεγγιά
μες τη βραδιά την κρύα.
Απ΄ της αβύσσου τα στενά
που οδηγούν στην κόλαση,
βρέθηκα πρώτη μου φορά
σε μια μικρούλα όαση.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 18-02-2010 |