Είναι Ψυχής Λαβωματιά (από τη 13η Συλλογή) Δημιουργός: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΘΗΛΗΣ, ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Καλημέρα από καρδιάς. Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Κάρβουνα μέσα στην καρδιά ,χιλιάδες και με καίνε ,
οι φίλοι μου , μου λένε , όλοι ,περαστικά ,
λες της καρδιάς ο μαρασμός , σαν πυρετός να μοιάζει ,
που φάρμακο τον σιάζει και νοιώθεις δροσερός .
Ρεφρέν
Μα μένα τούτη η φωτιά ,
δεν είναι του κορμιού μου ,
είναι ψυχής λαβωματιά
κι ηφαίστειο του μυαλού μου ,
που όλη μέρα σεργιανά ,
στο κάθε μου κομμάτι ,
πληγή που καίει δυνατά ,
σαν και του ήλιου μάτι .
Πήγα σε λίμνες δροσερές , μήπως και τη γιατρέψω ,
σκέφτηκα να γυρέψω , βοήθειες μυστικές ,
που μάγισσες τις μελετούν και ξέρουν να ξορκίζουν ,
όμως δεν την αγγίζουν , να γιάνουν δεν μπορούν .
Ρεφρέν
Μα μένα τούτη η φωτιά ,
δεν είναι του κορμιού μου ,
είναι ψυχής λαβωματιά
κι ηφαίστειο του μυαλού μου ,
που όλη μέρα σεργιανά ,
το κάθε μου κομμάτι ,
πληγή που καίει δυνατά ,
σαν και του ήλιου μάτι .
[B][I] Δημοσίευση στο stixoi.info: 06-03-2010 | |