Τα Όνειρα Της Νιότης (από την 1η Συλλογή) Δημιουργός: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΘΗΛΗΣ, ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Καλό βράδυ στα στιχοφιλαράκια!!! Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Τα όνειρα της νιότης μας τα δώσαν
για εμφιάλωση ,
σε φορτηγά και πλοία τα φορτώσαν
προς κατανάλωση .
Ρεφ.
Μα εμείς που ξέρουμε παντοτινά να ζούμε
μ’ ελεύθερα και χύμα τα όνειρά μας
ρομαντικοί κι αλήτες μόνο υπακούμε
σ’ όσα μονάχα διάλεξ’ η καρδιά μας.
./././././
Γεράκι νύχια χώσαν στην καρδιά μας
και τη ματώσανε ,
μάντρες τριγύρω χτίσαν στη ματιά μας
και τη θολώσανε.
Ρεφ.
Μα εμείς που ξέρουμε παντοτινά να ζούμε
μ’ ελεύθερα και χύμα τα όνειρά μας
ρομαντικοί κι αλήτες μόνο υπακούμε
σ’ όσα μονάχα διάλεξ’ η καρδιά μας.
./././././
Στα όνειρά μας βάλαν ετικέτες
να μας γελάσουνε ,
να γίνουμε των ιδεών επαίτες
να μας ξεχάσουνε .
Ρεφ.
Μα εμείς που ξέρουμε παντοτινά να ζούμε
μ’ ελεύθερα και χύμα τα όνειρά μας
ρομαντικοί κι αλήτες μόνο υπακούμε
σ’ όσα μονάχα διάλεξ’ η καρδιά μας.[B][I] Δημοσίευση στο stixoi.info: 15-03-2010 |