ο γέρο - παλαιοπώλης Δημιουργός: ΨΕΥΔΩΝΥΜΟΣ στα πεταχτά ...ανυπομονώ να σας διαβάσω πιο αργά ..ά ρε χρόνε αλήτη.. Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info
στα πανηγύρια του χωριού
στις αγορές της πόλης
με την καλή του γύριζε
ο γέρο – παλαιοπώλης
σαν η δουλειά τον σχόλαγε
δεν έβλεπε την ώρα
τα μάτια της στα μάτια του
ν’ ανοίξουνε σα δώρα
μα κάποια μέρα απ΄αυτές
που έρχονται για όλους
την πήραν άγγελοι ψηλά
πιο πάν’ απ’ τους διαβόλους
μαζί με την καλή κυρά
έθαψε την πραμάτεια
όλος ο κόσμος κλείστηκε
πίσ’ απ’ τα δυο της μάτια
...λένε τον είδαν μια φορά
και πάλι να πουλάει
σε ένα πάγκο αδειανό
πνιχτά να διαλαλάει
-πάρτε καλοί μου χριστιανοί
τον πόνο να γλυτώσω
ό,τι έμεινε από μια καρδιά
πουλάω όσο όσο...
Δημοσίευση στο stixoi.info: 22-03-2010 |