τσαλακωμένα χαρτάκια μιας ζωής Δημιουργός: horseman, Στέλιος Κοντοδήμος - horsemans Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Λευκές σαν ασπιρίνες...
θολώνουν τον πυθμένα...
στο διαυγές νερό του ποτηριού...
φράγμα διαβρωμένο...
θολώνουν οι σκέψεις...
αποπροσανατολίζοντας τα βήματα...
στους άθλιους παγετώνες του χθες...
***
Χάνονται οι φωνές σου...
στα κυρτά άνθη...
κι αν το δάκρυ λούζει τις ρίζες...
χλομιάζει το χαμόγελο...
στέγνωσε πάλι το άρωμα...
κι ας είναι ο άνεμος βουβός...
δίπλα μου σταμάτησε...
σύμμαχος στην επιθυμία μου...
στρατηλάτης μιας νοσταλγίας...
***
Χάθηκες...
στα βράγχια της σιωπής...
κλείδωσε η ζωή μου τις επαναστάσεις...
τσαλακωμένα χαρτάκια μιας ζωής...
πέρασες δίπλα...
ντυμένη στις σιωπής τα λείψανα...
χαράδρα το βήμα σου...
μοίρασες πάλι σκοτάδι στα μάτια...
τελείας σημάδι...
στην αδύναμη προσ-ευχή....
***
Νηστικός...
στον νεκρό επίλογο...
φτωχός...
στις κατάρας τον σύμμαχο...
θα ξεκουραστώ στο άδειο μπαλκόνι...
γλίστρησε ένα σύννεφο...
δεν θα με δει κανείς περαστικός...
ούτε της μορφής σου η άπνοια...
μην ανησυχείς...
απουσιάζω στο κενό...
***
Στέλιος Κ.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 23-03-2010 |