κι έτσι μπορέσαμε και γίναμε θεοί Δημιουργός: giannis0911, X.Ι Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info [I][align=center]κι έτσι μπορέσαμε και γίναμε θεοί
πριν να προλάβουμε άνθρωποι να γίνουμε
κρατώντας το κλειδί της ευτυχίας πιά στο χέρι
παράγουμε δυστυχία
κι η γνώση έγινε απόγνωση
γιατί ο όγκος της σκότωσε την ποιότητα
και εμείς απλά αναπολούμε της άγνοιας τον παράδεισο
η πρόοδος έγινε μιά "υπόστροφη εξέλιξη" του μέλλοντος
που σκότωσε την ποίηση και έπνιξε τη φαντασία
μιά υποχώρηση πολιτισμού
κι απ' τις πολλές συσκέψεις και διασκέψεις
εχάθηκαν οι σκέψεις
η γνώση και η πλάνη εσυνένωσαν
μα τους διαχώριζε η αλήθεια
και η παιδεία να ειν' η λύση που δεν έλυσε
όλα εκείνα τα προβλήματα
που οι απαίδευτοι
παιδιά της άγνοιας και του μύθου
δεν τα έχουν
ίσως αυτή η πορεία από την άγνοια στη γνώση
να είναι τελικά
μία παλίντροπος πορεία
που φτώχυνε ο κόσμος και η ψυχή μας [/align][/I] Δημοσίευση στο stixoi.info: 09-04-2010 |