Οι Αλίμονοι (η χειρονομία) Δημιουργός: marakoskevasmata, Μάριος Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info τόκ-τόκ-τοκ
-για δες συγκάτοικε, ποιός χτυπά την πόρτα?
-τρέχω παραμορφωμένε μου!
-καλημέα θείο!
-ποιός είναι,για πές μου!
-ένας μπόμπιρας,μ ένα σπασμένο κουμπαρά
-και τι θέλει το παιδάκι?
-ένα λεφτό να ρωτήσω το γέρο που το κουβάλησε
-ποιος γέρος θα με τρελάνεις?
-έλα να βλεφαρίσεις και μόνος σου δικέ μου!
-καλώς τους μου, σε τί θα μπορούσαμε να σας εξυπηρετήσουμε?
-όχι εμάς, κάναμε άλλωστε το χρέος μας προς την πατρίδα
-δηλαδή,για εξηγείστε μου σας παρακαλώ
-να φέρω ένα γλειφιτζούρι για το μικρό ψηλέα μου?
-φυσικά ,καθώς και ένα τίλιο για τον σεβάσμιο κύριο που το συνοδεύει
-δεν θέλουμε τίποτα , παρά να κάνετε το καθήκον σας όπως εμείς!
-και τί ακριβώς κάνατε ,για να καταλάβουμε?
-ο μικρός έσπασε τον κουμπαρά του ..
-και εσείς τι σπάσατε αν επιτρέπεται?
-την σύνταξη μου που παραχώρησα στο κράτος !
-μπρρρρρρ…όλο για σπασίματα ακούω παραμορφωμένε μου !
-είναι εποχιακό το σύνδρομο, αλλά υποψιάζομαι ποιός θα τα πληρώσει…
-τι εννοείτε κύριε?
-από πού ξετρύπωσε αυτός που νικάει τις πέτσες του, παραμορφωμένε μου?
-σσσς…ο κύριος Πετσάλνικος,..παρακαλώ τι θέλετε από εμάς?
- να μιμηθείτε το παιδί και τον συνταξιούχο μας ασφαλώς !
-μπρρρρ..γιατί απλώνει το χέρι του σαν τον καραγκιόζη ψηλέα μου?
-προφανώς για να συνεισφέρουμε και εμείς συγκάτοικε
- αναμένω κύριοι και τη δική σας προσφορά για το έθνος !
-μα εμείς το μόνο πούχουμε …
-δεν έχει σημασία το ύψος του ποσού, η χειρονομία μετράει !
-να του απαντήσω παραμορφωμένε μου?..μόνο χειρονομία ζητάει !
-ναί, αλλά με τάκτ συγκάτοικε
- ΟΡΣΕ ΓΑΜΠΡΕ ΚΟΥΦΕΤΑ !
Μαράκος
Δημοσίευση στο stixoi.info: 27-04-2010 | |