Λαχείο Δημιουργός: keramos, Γιώργος Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info ΛΑΧΕΙΟ...
Λαχείο εγώ δεν έπαιξα
κι ούτε ποτέ θα παίξω!
Γιατί τα ΄΄διαπλεκόμενα΄΄,
μας έβγαλαν...απ` έξω!
Δουλειά και μεροκάματο!
θέλει ο λαός, -σταράτα-.
Κι όχι να ονειρεύεται
της Τύχης...΄΄μαύρα μάτια΄΄!
Δόλωμα φρέσκο και γλυκό,
τ` αγκίστρι... εξαφανίζει!
Τσιμπάει το ψάρι! (τι ...μωρό;)
και το...τσιμπούσι αρχίζει.
Λίγοι είν` οι καρχαρίες μας
που των πολλών τα βόλια
στα χέρια άμα βάλουνε,
μας καίνε και τα...τσιόλια!
Χ΄-στε τους να μη χάσετε
ό,τι έχει απομείνει.
Ζητάτε τ` αυτονόητα,
γιατί η ζωή είναι...λίγη!!
29-04-2010 Γιώργος Κεραμίδας.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 29-04-2010 |