Μοναξιά μου Δημιουργός: sofiagera Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Μοναξιά μου
Σαν άσπρη γάζα μοναξιά μου με τυλίγεις
Άψυχα χάδια στο κορμί μου σπαταλάς
Με υποσχέσεις την ψυχή μου νανουρίζεις
Κραυγές και ψίθυρους μια κι΄έξω τους πετάς.
Σ΄αναζητώ μες της ρουτίνας το σινάφι
Σε νοσταλγώ μ΄άσπονδους φίλους σα βρεθώ
Μου δίνει δύναμη των μύθων μου η στάχτη
Κι΄αποστειρώνομαι πριν έξω πάλι βγω.
Μακριά μου παίρνεις ρύπους και πληγές
Έριδες, κάνεις αναμνήσεις δυνατές.
Είσαι ένα δίχτυ προστασίας, μια ασπίδα
Ζωογόνο φίλτρο, αναγέννησης ελπίδα
Μα σαν σε δέσω γύρω μου σφιχτά
Παγίδα γίνεσαι, σκοτώνεις την καρδιά. Δημοσίευση στο stixoi.info: 02-05-2010 |