Σκότωσαν λέει στη Μόρφου Δημιουργός: Γιώργος Κανλής Απ' την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο το 1974. Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Πέντε ΄Ελληνες στην Προύσα
κι άλλοι πέντε στ' Αιβαλί,
τους κλειδώσαν στο μπουντρούμι
γιατί ήτανε Ρωμιοί,
σκότωσαν λέει στην Μόρφου
τον Αχμέτ Αλί Σαλί
καίμακάμη στην Κυθραία
τότε με την εισβολή.
Δέκα μέρες,δέκα νύχτες
στο ανήλιαγο κελί,
πάνω κιόλλας τόσα χρόνια,
ποιός μπορεί κάτι να πει.
Οι μισοί απ' την Καντάρα
κι απ' το Νιόχωρκο οι λοιποί,
άχ χαροκαμένη μάνα
πώς βαστάς τέτοια πληγή. Δημοσίευση στο stixoi.info: 26-06-2005 |