Δοκίμιο -περί επανάστασης- Δημιουργός: genikos, Σίσυφος Γενικός Η σοφία της αιωνιότητας και η αγωνία του παρόντος... Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info [color=black][I]
Κάθε παρόν, θα έδινε και τη ζωή του
για να κερδίσει -έστω και προσωρινά-
την καρδιά της αιωνιότητας.
Απ´ την άλλη, η αιωνιότητα
πλήττει θανάσιμα γνωρίζοντας
πως δεν μπορεί να πεθάνει
κι αναζητά λίγη χαρά ερωτοτροπώντας
με το εκάστοτε παρόν.
Τις στιγμές που η αιωνιότητα,
αφήνεται αβίαστα κι ολοκληρωτικά
στην αγκαλιά του παρόντος,
γεννιέται μια επανάσταση.
Μα υπάρχουν και περιπτώσεις,
όπου η υπερβολική αγωνία του
παρόντος να κερδίσει την αιωνιότητα,
οδηγούν στο βιασμό της αιωνιότητας.
Αυτές τις στιγμές το παρόν -αυτάρεσκα-
τις αποκαλεί επανάσταση, ενώ η
αιωνιότητα τις αποκαλεί καταστροφή.
Και υπάρχουν οι στιγμές που η αιωνιότητα,
ενδίδει στο φλερτ του παρόντος,
απλώς για να ξεφύγει απ´ την ανία της.
Και αυτές τις στιγμές το ανεγκέφαλο
παρόν τις ονομάζει επανάσταση,
ενώ η αιωνιότητα τις βλέπει
ως χαμένες ευκαιρίες.
Τέλος, όλο το υπόλοιπο διάστημα
-που είναι ανάξιο αναφοράς- το παρόν
χώνεται στη σιγουριά της
αγκαλιάς της γυναικούλας του,
της λήθης...
Δημοσίευση στο stixoi.info: 11-06-2010 | |