Απέσβετο καὶ λάλον ὕδωρ… Δημιουργός: Stichanemi Τα νερά βουβάθηκαν στον Κόλπο του Μεξικού....και όχι μόνο... Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Ήρθαν καιροί που μίλησαν προφήτες και αγύρτες
Με τέχνες και τεχνάσματα και φονικό και φόβο
Και τα νερά σωπάσανε και η φύση επικράνθη
Βουβά νερά και άλαλα του κέρδους κατακάθι .
Φαρμάκι έγιν’ η θάλασσα κι ο ήλιος αίμα στάζει
Και τα βουνά αγριέψανε και χλόμισαν οι κάμποι
Οι ποταμοί στερέψανε και οι πηγές χολώσαν
Και των ανέμων η οργή σαν λύκος αλυχτάει.
Της γης το αλάτι σώθηκε, σαπίσαν οι ελπίδες
Σε βρώμικες πλυθήκανε πηγές οι επιθυμίες
Και βαπτιστήκανε χρηστά τα άνομα τα πάθη
Σε ύδωρ βουβό, απόπιμα, παλιών χρησμών και μύθων.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 17-06-2010 |