Μονόγραμμα Δημιουργός: Ηλίας Πολίτης Η δύναμη της Βαμπούν, της Ανατολής, είναι αυτή της φώτισης και της σοφίας. Η εποχή της είναι η άνοιξη, όταν η γη αφυπνίζεται από τον ύπνο του χειμώνα και γεννιέται η νέα ζωή που έχει κυοφορηθεί μέσα στη μήτρα της γης. Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Μεγάλη είναι αυτή η ανηφόρα
κι ετούτος ο αιώνας έχει κρύο τσουχτερό
συνήθειες μικρών,μεγάλα λόγια
τα δύσκολα ταξίδια ,δεν χωράνε στον καιρό
γεμάτες οι φωνές μας παρενθέσεις
τα αισθήματα κατάθεση σε ισολογισμό
μισοάδειες οι στιγμές μας παραινέσεις
εκείνο που σε ορίζει σε "χαράζει" στο κενό
Πάλι ήρθε στο μυαλό μου
κι υποβάλει τ' όνειρό μου
έφτασε η μεγάλη νύχτα
να γεμίσω με σκιές
μεσ' στα τόσα μου κομμάτια
και στα κάλπικα καράτια
την ψυχή μου να χρυσώσει
μ' ενθουσιασμού χωσιές
Μεγάλη είναι αυτή η κατηφόρα
που βγάζει σ' ένα κόσμο στις μεγάλες φυλλωσιές
στις παράλογες ζωές..που ζούν ακόμα
τα χρώματα της ʼνοιξης μυρίζουν Πασχαλιές..
www.politis.musicheaven.gr
Δημοσίευση στο stixoi.info: 04-07-2005 |