Όταν στάζει το δάκρυ (μελοποιημένο) Δημιουργός: EKI, Γιώργος Σταματόπουλος Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Όταν στάζει το δάκρυ
μες το κέντρο της γης
όταν πέφτει η νύχτα
της μεγάλης σιωπής
όταν σπίρτο ανάβεις
να ζεστάνεις καρδιά
στα παλιά σαν γυρίζεις
τότε είναι αργά.
Ρεφρέν
.
Κέρδισες όλες τις μάχες
κι έχασες τον πόλεμο
έσπειρες τις αυταπάτες
και θερίζεις όλεθρο,
πες πως έπεσε σκοτάδι
στην δικιά σου τη μεριά
κι όταν τέλειωσε το βράδυ
φάνηκε η ανηφοριά.
Όταν κάνεις στην άκρη
να περάσει ο καιρός
όταν μοιάζει το ψέμα
σαν σκοπός ιερός
όταν σύννεφο γκρίζο
ο ουρανός σου ντυθεί
και το γέλιο σου σβήνει
όλα έχουν χαθεί.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 18-07-2005 |