Τα ταξίδια Δημιουργός: Kostas Houston, Κωνσταντίνος Φ. Βελιάδης Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Όσα ταξίδια στη ζωή κι αν έχω κάνει
τους χάρτες έπαιρνα πάντα για συντροφιά.
Το παραπέρα πάντα ήθελα να βλέπω.
Παντού λιακάδα μέσα μου όμως συννεφιά.
Στο τελευταίο το ταξίδι που πηγαίνω.
Έναν καθρέφτη κράτησα για φυλαχτό.
Τον εαυτό μου πλέον δεν αναγνωρίζω
Έδωσα όρκους και απλά λιποταχτώ.
«Μπορεί» και «μάλλον» αφθονούν, «αλλά» και «ίσως»
Το αποτέλεσμα όμως λυπητερό.
Δικαιολογίες δε θα χρησιμοποιήσω
Ψεύτικο βγήκε κάθε τι αστραφτερό.
Τους χάρτες έσκισα, έσπασα τους καθρέφτες
Νέο ταξίδι ξεκινώ χωρίς πυξίδα.
Δεν έχω ιδέα σε ποιο λιμάνι θα με βγάλει.
Όπου βρεθώ η γη μου θα είναι και η πατρίδα.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 01-08-2010 |