Σφραγισμενη εκκλησια Δημιουργός: curious Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info
Σφραγισμενη εκκλησια,
αιωνια μενεις κλειστη και μονη.
Παραστεκεις σημαιοφορος,
απογονος αποκληρος,
μιας αλλης εποχης,
φρουρος του πνευματος, της πιστης,
χριστιανος στρατιωτης.
Με ξενο χερι κλειδωθηκαν τα ιερα,
βουβαθηκε η ωραια πυλη.
Κ' η θεια Προνοια το ξερει,
το επικροτει σιωπηλα και φανερα.
Δεν εσπασαν τα οστα, οπως των ληστων.
Ανεπαφη, ακοιμητη ,αν και σιωπηλη,
αφουγκραζεται , αναδυεται μεσα απο τους αιωνες
κι ολα απο υψος ουρανιο τα θωρει.
'' Κεντησε '' η ακρη του κοφτερου σπαθιου
τη μαρμαρινη κολωνα.
Οπως η λογχη, η κοφτερη, το σεπτο πλευρο.
Κι αντι για αιμα , εσταξε αγιασμο.
Προβαλλε χαραδρα σκαλισμενη,
δίαυλος, σε ιερο κρυφο,
να ξυπνα τη μνημη, λαβωμενη.
Να θυμιζει και να προσμενει.
Με βλεμμα αγερωχο και παραστημα ακαταβλητο,
η εκκλησια υπομενει.
--- Η θεληση Εκεινου, που στους λιθους μου,
μ' εστησε σοφα,
Αυτη μ' εξουσιαζει.
Αυτη η δυναμη , στα θεμελια,
με κρατα , ακομη υψωμενη.
Με αρχιτεκτονα , Αρχαγγελο, να συντονιζει,
να εποπτευει και να μετρα.
Την αρμονια και το φως στον χωρο
και στο χρονο , να εξισορροπησει
και να δεσμευσει.
Τα σχεδια , τα εμπνευσμενα, τα θεικα,
μεσα στο χωμα και στην πετρα,
να σμιλεψει.
Μετρα ο Αρχαγγελος σωστα , κοβει
και σχεδιαζει και μετρα ξανα.
Τους αριθμους της αρμονιας,
τους σωστους , στον ανθρωπο-αρχιτεκτονα ,
να εμπνευσει.
Τα σχεδια με τροπο-σκεψης μυστικο ,
σε νου ανθρωπου και χερια αξια φερμενα,
σχεδια θεικα,
σε οικοδομημα ανθρωπινο ,
υλοποιημενα- ενσαρκωμενα .
Κ' εκει για λιγο, λεει ο Κτητωρ , ο Σοφος:
---- Θα αναπαυθω, κ' υστερα σαν ανεμος,
Θα φυγω,
γιατι σ'ολο το συμπαν κατοικω,
ουτε στο απειρο χωρω.
Και μεχρι τοτε, αγγελοι θα φρουρουν,
το οικοδομημα , το ιερο , αντι για Εμενα.
--- Και οι σφραγιδες αν σπασουν,
μονο απο χερι εξουσιοδοτημενο,
χερι , που Εγω κρατω και οριζω,
χερι που προερχεται , παλι απο Εμενα.
Αιμα να μη χυθει ποτε,
ουτε δακρυ-κερι να σταξει.
Στην Αγια Τραπεζα ,προσφορο ζεστο,
να ευωδιασει .
Κι αν υμνωδια-ψαλμωδια ακουστει ,
να 'ναι μερα χαρας,
κι ολος , ο κοσμος να γιορτασει .
Δημοσίευση στο stixoi.info: 13-08-2010 | |