Διαμαχη απο παντα Δημιουργός: curious A happy vicar I might have been two hundred years ago,to preach upon eternal doom and watch my walnuts grow .E.B. Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info
Στις αρχες του κοσμου,
πριν και 'γω , να δω το φως μου,
στην ακρη-ακρη της αρχης ,
μαλωναν η Δυση κ' η Ανατολη.
Με τους ηγητορες τους εξουσιαστες ,
μερες αγριες , αρχαικες.
Ο Βορρας και ο Νοτος , ανυπομονοι αγρυπνουν ,
με τη σειρα τους να ηγηθουν.
Στρατιωτακια ανεξαντλητα οι θνητοι ,
καθε εποχη-αιωνα , αλλαζει ο στοχος ,
ο σκοπος .
Με νεα ιδεολογια πορευεται ο αναλωσιμος στρατος.
Απ' αρχης κοσμου , πρωτου να ειπωθει ,
αν μαχαιρα εδωσες ,
μαχαιρα θα λαβεις ... τωρα !
Τα παντα ρει , ολα τροποποιουνται ,
την γενεσιουργο τους ,
δυναμη αφηγουνται.
Μαχες και εκστρατειες , γηινες ιχνογραφιες ,
στην σκακιερα των θεων .
Ποιος το μελλον της ανθρωποτητας ,
με χερι κραταιο ,
να χαρτογραφησει ;
Μια η κινηση , μπροστα ...
η θυσια των αμνων ,
στην σκακιερα των τρελων ,
το παιχνιδι να αρχινησει .
Στο πηγαδι της αβυσσου ,
κοσμε μικροψυχε , παραλογε ,
σφραγισε την φωνη σου .
Απο μια τετοια διαιωνiση οδυνηρη ,
μονο οι λιγοι θα ξεφυγουν .
Τυχεροι η ατυχοι ;
---- αμπολιαστοι ----
δεν ξερουν τι να απαντησουν.
Σ' αγνωστους ατραπους ,
θα προσχωρησουν .
Για τους υμετερους ,
διαμαρτυρομαι , αναριγω ,
τον ιδιο πικρο καρπο ,
θα γευτω .
Δημοσίευση στο stixoi.info: 15-08-2010 | |