Αλλόκοτοι καιροί Δημιουργός: ivikos Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Μου ‘λεγες πάλι να ξανάβγω στο κουρμπέτι
και στις αγχόνες σου να σφίξω τη θηλιά
αφού τη νύχτα με ζωγράφιζες δραπέτη
ποια κλειδωμένα μου ζητάς να δω κελιά
ιχνογραφούσες του όνειρού σου το λιμάνι
που ένα καράβι απ’ τον κάβο είχε λυθεί
κι έψαχνες κάποιον να διαβάσει ο φιρμάνι
που ήταν γραμμένο σε γραφή που ‘χε χαθεί
κι αν προσευχήθης σε λυγμών προσκυνητάρι
κι αναρριχήθηκες πιο πίσω απ’ τη φρουρά
με των δαιμόνων το παλιό το αλφαβητάρι
είπες θα γράψεις τα βιβλία τα ιερά
μα πριν τελειώσεις την παράγραφο την πρώτη
τον ήρωά σου λεν’ οι μοίρες του κακού
ζωγράφισέ τον με το στίγμα του προδότη
πριν βγει ο κόσμος στην τροχιά του πανικού
μην καθρεφτίζεσαι λοιπόν μες στο πηγάδι
έτσι είναι μάτια μου οι αλλόκοτοι καιροί,
μπορεί δυό ήλιοι να μη διώχνουν το σκοτάδι,
μπορεί τη νύχτα να την διώχνει ένα κερί
17.06.2010
Δημοσίευση στο stixoi.info: 19-08-2010 |