Ναυαγιο Δημιουργός: curious A happy vicar I might have been two hundred years ago,to preach upon eternal doom and watch my walnuts grow .E.B. Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Αδαμαστος , σκληρη σαν πετρα η καρδια.
Ψεμα μεγαλο ! Δεν ηταν πετρα η καρδια.
Πετρα ηταν το ψεμα και τα κυματα ,
θαλασσα μαυρη , εχθρικη με βραχια αιχμηρα
και πανω τους τα ονειρα σκληρα ,
αδυσωπητα συνθλιβησαν .
Τα ρευματα υπουλα και δυνατα ,
τα χερια αδυναμα , σε βραχια μαυρα , κοφτερα ,
κοπηκαν και τσακιστηκαν .
Κι ολα αυτα , μεσα σε μια στιγμη ,
που μοιαζει με αιωνια καταδικη .
Τωρα , στο ναυαγιο κοραλλια κι αν φυτρωνουν ,
μεσα στο σαπιο το κουφαρι ,
δεν θα γεννηθει ποτε ζωη ,
.
ποτε δικη του , μονο δανεικη .
Και σε χιλια ετη σκοτεινα ,
ισως κλεισει η πληγη .
Μα , ο ανεμος , ακομη πιο σκληρος ,
πανω του , παταει κι αυτος
και το νεκρο ναυαγιο, σε ακομη πιο βαθια νερα ,
θαβει και παραχωνει .
Ταφος απεραντος και ζωντανος .
Σαν της Δρακαινας τ' αγκαθι ,
με δηλητηριο πικρο ,
το ναυαγιο-κουφαρι , συνεχεια το ματωνει .
Κι οπως η νυχτα απλωνει πεπλο πενθιμο ,
σε διχτυα αλμυρας ,ατσαλινα κι αγκυλωτα ,
τυλιγεται ενα θλιβερο φεγγαρι ,
που σιωπηλα αναστεναζει και πονα
κι ενα τελος , να τελειωσει προσδοκα ,
μα ο θανατος θα φευγει μακρια ,
δεν θα λυτρωνει .
Τοση θλιψη , ουτε ο θανατος χωρα ,
θελει αλλου να παει , να ξημερωσει .
Το μεγα αγριμι , τον πονο της ανθρωπινης ψυχης ,
δεν ημερωνει .
Δημοσίευση στο stixoi.info: 22-08-2010 | |