Η ώρα γαρ εγγύς Δημιουργός: EKI, Γιώργος Σταματόπουλος Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Κράταγες μαχαίρι
κι είπες θα κοπείς
τις απειλές σου έμαθα απ' έξω,
πρόστυχο μου ταίρι
ότι και να πεις
η τελευταία ώρα γαρ εγγύς.
Έσπασε ο κύκλος
τώρα της σιωπής
χυθήκανε σαν χάντρες οι αλήθειες,
σου σκέπασε το αστέρι
σύννεφο οργής
τρέξε να κρυφτείς
.
ήρθαν και για σένα
μέρες παρακμής
τα ψέματα σου γίνανε συνήθειες,
ότι και να κάνεις
να το καθυστερείς
η ώρα γαρ εγγύς.
Σαν έσβησε ο αέρας
του φόβου τα κεριά
ξανάναψα τα φώτα της καρδιάς μου,
κι εσύ γλυκό μου τέρας
από όλα τα θεριά
φοβόσουνα τη ξαστεριά.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 27-07-2005 |