Ο Γερος του Μoρια Δημιουργός: curious Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Νατος , ο Γερος του Μoρια , σημαδι γεννας- αιτος ,
ξυπνα , ζωνεται αντρειωμενος , μεσα απο ληθαργο ,
σκοτεινο και αιματοβαμμενο , της σκλαβιας .
Και δειχνει εμπρος , παντα μπροστα .
Εκει , που απλωνεται νυχτια και πληθος σκλαβων στις ψυχες ,
εχει λουφαξει φοβισμενο .
Μονος κιναει εμπρος
και πισω θεριευει το ποταμι , ανθρωποθαλασσα , ανοιγει Ουρανος,
χερια που εσκαψαν βαθια μες στην καρδια
και επιτελους ποθησαν , να βγουν απ' το σκοταδι ,
για μια στιγμη θανατου η λευφτεριας .
Ολοι τον ακολουθουν , οπλαρχηγοι και παραγιοι ,
γυναικες και παιδια ακομη , ριγμενοι πλεον ,
στην μαχη ολοι , στην λευφτερια
κι ' ας ειναι ο θανατος αντιτιμο σκληρο και απειλη ,
στην πρωτη μερα του αγωνα που ζυγωνει .
Ο αγωνας δεν εχει θανατο , ο πυρσος ,
σε αλλα χερια ξυπνημενα- ζωντανα
θα περασει και θα συνεχισει σε δρομο λαβα- φωτια ,
οσο κι 'αν τα εμποδια φανταζουν και φωναζουν ,
γολγοθας μπροστα !
Μονο το θαρρος και η λεβεντια ,
την φαντασια και το ασκερι του εχθρου , το βουερο,
θα το νικησει .
Ο θανατος στην ακρη . βαρια αποκαμενος θα παραμερισει .
--- Ξυπνατε oρε γκιαουρηδες ! Που ειστε τοσους αιωνες αφημενοι ;
Εκει που υπογραφει ο Θεος , πυρ- ιερο θ' αναβει
κι ' αλλου υπογραφη δεν μπαινει .
Εδω ο αγωνας , ο θανατερος --- επι της γης , δαμοκλειος σπαθη ---
εδω θα βαφτιστουν κι οι κολασμενοι ,
Κι ' απο το αθανατο νερο της αντρειοσυνης ,
θα γενουν κι' αυτοι ευλογημενοι .
Εκει που το ανθος μυρισε επανασταση ,
αλλη ευωδια δεν χρωματιζει ,
γιατι της λευφτεριας ο μεγαλυτερος ανθος , δεν γονατιζει
και για να κατακτηθει κοκκαλα και ψυχες τσακιζει .
Εμπρος λοιπον ! Οπου υπογραφει ο Θεος ,
αλλου υπογραφη δεν μπαινει .
Λιβανι Αγιο μοσχοβολησε , θυμιαμα , σμυρνα και χρυσος ,
Κι η Παναγια ντυθηκε στρατηγος !
Τοσους αιωνες μπρος σε θρονο Θεικο ,
μπρος σε Ελληνων μνημα ,
παρακαλα , δακρυζει και μεσιτευει γοερως
και τωρα , η οργη Της , ξυπνησε σαν κυμα !
Δημοσίευση στο stixoi.info: 29-08-2010 | |