Δ ί κ η Δημιουργός: αντικλείδι, πελαγία Σ. κουκίδου Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info « Δ ί κ η »
κάθισες κάτω με τις ώρες και με δίκαζες
κι εγώ σε κοίταζα ανάμεσα στα μάτια
αναρωτιόμουνα αν έσφαλα, αν έφταιξα
και ένα ψέμα το τραβούσα από τα ξάρτια
λαμπάδες άναβα ταμένες στην αλήθεια μου
μα εσύ με δίκαζες με τόση δυσπιστία
σαν από άχτι την ψυχή μου την ταλάνιζες
κι αναρωτιόμουνα, πως τόση αχαριστία ;
ένιωθα ατάλαντη μπροστά σου και συννέφιαζα
πως ν`αντιγράψω Θεέ μου το μυαλό σου
σε μια ζωή που ό τι κι αν της έταζα
σκάρτο διάβημα να μπω, στο άλλο εγώ σου
κι εσύ καθόσουν με τις ώρες και με δίκαζες
γιατί δεν ξέρω αν η καρδιά είχε χορτάσει
παλιά αμαρτία, που ζητά να βρει την κάθαρση
να πιει νερό της λησμονιάς και να ξεχάσει..
Δημοσίευση στο stixoi.info: 08-09-2010 |