Τυφλοι Δημιουργός: Δ.ΣΚΟΥΦΟΣ, Νίκος Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info
Τυφλοι
Και οπως πεφταμε
-με λυωμενα τα φτερα-
κανεις δεν εβλεπε
κομματι γης για να πατησει
τυφλοι ειχαμε γινει οριστικα
στο αγγιγμα του ηλιου και τη σμιξη.
..........................................................................
Αυθαδεις με τα λογια παχυλα
του Τιποτα αφεντες και προστατες
του Κατω Κοσμου κιολας επιβατες
τυφλοι τωρα κοιταμε χαμηλα
το βλεμμα δεν σηκωνουμε ψηλα
των λογων οι μεγαλοι στρατηλατες.
...............................................................................
Μας βαρυναν τα λογια τα βαρια
τυφλη ζωη στον υπνο του αδικου
το δικιο δεν κοιματε ξαγρυπνα
ενα αγγιγμα ζητα παλι του ηλιου.
Δ. ΣΚΟΥΦΟΣ
Δημοσίευση στο stixoi.info: 15-09-2010 |