Κωνειο Δημιουργός: curious A happy vicar I might have been two hundred years ago,to preach upon eternal doom and watch my walnuts grow .E.B. Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Θυσια απαιτει το θαρρος ,
ανδρεια απαιτει η θυσια
κι ολο μαζι για φαρος .
Η ψυχη μονη της να αντιπαρερχεται ,
το σκοτος και το χαος .
Σε βαθη ερεβους να περιπλανιεται ,
να εξιλεωνεται , να τυραννιεται ,
ετσι ο θανατος της φυσης
και του σωματος παντα να νικιεται .
Οτι στη γη δεν ξεπερνιεται ,
σημαδι για τον ουρανο ,
εκει ριχνει το βλεμμα του ,
εκει θωρα , εκει ξεχνιεται ,
σ ' οποιο της μαχης λαβαρο που ψυχορραγει στη γη ,
σε χωμα ακομη απ' το αιμα του νωπο .
Τα μεγαλεια ολα προσπερνα ,
πιο μεγαλειο απ' τη θυσια δεν χωρα ,
σ ' αυτο η γενια , η κληρονομια ξαναβαφτιζεται ,
σπονδη και μυστηριο ευλογημενο ,
οπου το σωμα σερνεται , μα η ψυχη ξαναγεννιεται .
Ακατανοητοι οι δρομοι Σου ,
απροσπελαστοι , για τον νου , τον χαμηλο ,
του ανθρωπινου , του γενους , οδηγο .
Μα τ ' αξεπεραστο δεν το κρατας για Σενα ,
απλοχερα το σκορπας , σαν τους σπορους του σταριου ,
που τους θρεφει η κοπρια
κι ομως θα τραφει ευλογημενο .
Απ' το απιαστο , το ακατανοητο Σου ,
να πιαστω κι εγω , ν ' αναρριχηθω ,
στα μονοπατια της σοφιας Σου ,
τι κι αν σε τετοια υψη , δεν μπορω να κρατηθω ,
θυσια στην επιθυμια Σου .
Κωνειο σκοτεινο , ποσο βαθια να σκαψεις στην καρδια ;
Πηγη θανατου , μ 'αθανατο πικρο πιοτο ,
ξεχωρα απ' τον κοσμο ,
εξω απ' το σωμα του , θα σε γευτω ,
κερασμα στον εαυτο μου , κερασμα θεικο .
Ξεχωρα απ' την οικουμενη .
ξεχωρα απο οτι νοσταλγω .
Λυτρωση που πικρανες τον ουρανισκο ,
ευφρανες ομως , τον νου τον χαμηλο ,
σημαδι για τον ουρανο ,
εκει ριχνει το βλεμμα του ,
εκει ξεχνιεται , εκει θα ξαναγεννηθω
κι εγω γλυκο πιοτο !
Δημοσίευση στο stixoi.info: 02-10-2010 | |