Η σημασια της διατροφης Δημιουργός: curious A happy vicar I might have been two hundred years ago,to preach upon eternal doom and watch my walnuts grow .E.B. Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Μυρικαζω την πεινα του πνευματος μου ,
αναμασω τις ιδιες φτηνες αναπνοες ,
με ευλαβικη προσοχη , εστιασμενη στην ενδεια της πεινας μου .
Πεινω για το φτηνο , το ευπεπτο ,
αυτο που τοσο ευκολα μετουσιωνεται σε ενεργεια ρυπαρη
και δυσκολα ξοδευεται , δυσκολα καιγεται ,
παραμενει εντος κρυμμενο , αθροιστικα ,
καθε φορα που κατασπαραζω μ ' απειρη
και χυδαια ορεξη το ευτελες .
Δεν μεγαλωνει το νου , απλα την ανοχη του ,
οχι για την ενδεια των αλλων --- τοτε θα μπο-
ρουσε να προσμετρηθει στις αρετες , ενος καλο-
προαιρετου η σοφου ανθρωπου --- μα για την
δικη του κι αυτο ελωχευει θανατο , με μετατρε-
πει σε κουφαρι ζων .
Η τροφη ειναι φαρμακο , πρεπει , επιβαλλεται ,
να θεραπευει , οπου υπαρχουν οι ενδειξεις της ασθενειας
η η προιδεαση που καταληγει σ ' αυτην .
Οι προιδεασμοι συνηθως αφθονοι και ασυμπτωματικοι ,
περνουν απαρατηρητοι , μα παντα πραγματοποιουν την
υποσχεση τους , οδηγωντας σταδιακα και αναποφευκτα
στην εκδηλωση της ασθενειας και στην χρονια εδραι-
ωση της , καταληγοντας στο μοιραιο , εαν και εφοσον
δεν εφαρμοσθει η καταλληλη θεραπεια , εγκαιρως .
Ακομη δε πιο τραγικο απο την απωλεια της ζωης ,
η απωλεια της δημιουργικης διαθεσης για ζωη και
το πασχον πρισμα που διαμορφωνει , την στρεβλη
διαθεση επικοινωνιας με τους αλλους η ακομη περισ-
σοτερο την κακεντρεχη επιθυμια , προκλησης πανδημιας
και μεταδοσης του υιου , του προβληματος , της στρεβλης
σκεψης και στασης ζωης .
Οτι δεν με σκοτωνει , δεν με κανει οπωσδηποτε πιο δυνατο ,
η τουλαχιστον οχι στην ιδια ζωη . Η δυναμη μπορει να δρασει
σε καποια αλλη , μα δεν θα ειμαι εγω , αλλα το κομματι ενος
μελλοντικου ψηφιδωτου , που αναζητα επιμονως ,
σχηματα στερεα να ξεδιπλωσει τις αποχρωσεις του ,
μια αλλη υπαρξη που επωαζεται ακομη .
Συμπερασμα : οχι για να ζει κανεις απλως , μα για να ζει με αξιοπρεπεια ,
αυτο κανει την διαφορα , ακομη κι οταν προσπαθουν , να του αφαιρεσουν
το δικαιωμα . Δημοσίευση στο stixoi.info: 10-10-2010 | |