Δείξε μου μιά ανατολή Δημιουργός: ΚατεριναΘεωνα, Κατερίνα Θεωνά ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Πες μου ποιο δρόμο,να διαβώ
πόσα σκαλιά να κατεβώ
ποσες φόρες ν σ αρνηθώ
απ τους καημούς πως να λυθώ
βρες μου ένα βράδυ που να μη
σε θυμηθώ.
Δείξε μου μιά ανατολή
χωρίς του ήλιου το φιλί
χωρίς σταγόνες μιά βροχή
δίχως ελπίδα κάποια ευχή
και σαββατόβραδο χωρίς
την κυριακή.
Πες μου σε ποιά πρωταπριλιά
να στείλω ψεύτικα φιλιά
σε ποιό φεγγάρι μακρινό
να χάσω κι άστρα κι ουρανό
με τι να λύσω το αίνιγμα σου
το κοινό.
Δείξε μου μιά ανατολή
χωρίς του ήλιου το φιλί
χωρίς παιχνίδι ένα παιδί
μια φυλωσιά δίχως κλαδί
και πεταλούδα που ανθούς
δεν έχει δει.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 21-10-2010 |