Τ ε ί χ η Δημιουργός: στίχος, Χριστίνα ( Μαβιά Ηχώ ) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΒΑΦΗΣ ( 1863 - 1933 ) Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info
Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ
μεγάλα κι υψηλά τριγύρω μου έκτισαν τείχη
Και κάθομαι και απελπίζομαι τώρα εδώ
Άλλο δεν σκέπτομαι : τον νουν μου τρώγει αυτή η τύχη
Διότι πράγματα πολλά έξω να κάμω είχον
Α, όταν έκτιζαν τα τείχη , πώς να μην προσέξω
Αλλά δεν άκουσα ποτέ κρότον κτιστών ή ήχον
Ανεπαισθήτως μ' έκλεισαν από τον κόσμον έξω...
Δημοσίευση στο stixoi.info: 27-10-2010 |