Στα 121 σβησμένα πρόσωπα Δημιουργός: Μετέωρος Άγγελος Ως ποτε; Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info ʼραγε που τελειώνει ο πόνος των ανθρώπων;
Το χώμα ακόμα παραμένει οργωμένο από το θάνατο.
Που άραγε πηγαίνουν οι άγουρες ψυχές των παιδιών;
Γεμίσαν οι παράδεισοι από νεανικούς λυγμούς.
Ως πότε η ανεμελιά θα πνίγεται στο δάκρυ;
Ποτάμια πόνου γεννήσανε τ' απελπισμένα μας μάτια.
Ως πότε οι καμπάνες μας θα χτυπάνε πένθιμα;
Μέσα στο μαύρο κρύψαμε κάθε γλυκιά στιγμή μας.
Ποιος θα διακόψει τώρα πια του αίματος τον κύκλο;
Ο ορίζοντας διακρίνεται πιο ματωμένος από ποτέ
ʼραγε που καιροφυλαχτεί το επόμενο μακελειό;
Του χάρου τα δίχτυα παραμένουν απλωμένα στις θάλασσες του κόσμου.
Μετέωρος ʼγγελος
Δημοσίευση στο stixoi.info: 16-08-2005 |