Ξεκινάμε πάλι Δημιουργός: zpeponi, Νικος Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Αυτή τη φορά η γιορτή κράτησε
όσο και τις άλλες φορές
Πάλι μου φάνηκε πως αυτή τη φορά
τα κατάφερα
Είχα αποφασίσει να πιστέψω
και πίστεψα όσο ποτέ
Κι ορκίστηκα στον εαυτό μου
πως αυτή τη φορά
θα ξεκινούσα σ’ ευθεία γραμμή
και δεν θα σταματούσα πουθενά
Ήμουν βέβαιος, έμοιαζε ολοφάνερο
Όπως όταν ξυπνάς
από ένα μεγαλεπίβολο όνειρο
Όμως τίποτα δεν άλλαξε
Τίποτα δεν συνέβη
Βρέθηκα στο ίδιο σημείο
όπως πριν ξεκινήσω
Σαν να μην είχα κάνει τίποτα
Θα μπορούσα στην ουσία
να είχα αποφύγει επιμελώς
ακόμη και την παραμικρή κίνηση
Θα είχα γλυτώσει την φασαρία
Να απέρριπτα την γέννηση μου
κι όλα θα ήταν όπως τώρα
Το κενό
υπάρχει πάντα
Το μόνο που υπάρχει είναι το κενό
Που βρίσκεται μέσα σ’ ένα άλλο κενό
Κι αυτό σ’ ένα μεγαλύτερο
Και πάει λέγοντας
Μερικές φορές
έρχονται κάποια όνειρα
Κάποιες φαντασιώσεις
Υποσχέσεις
Ανακυκλωμένες αναθυμιάσεις
αποτεφρωμένων ανθρώπινων
ιδανικών
που σε ζαλίζουν για λίγο
Σε κάνουν να πιστέψεις
πως τ’ άσχημα τελείωσαν
Πως είχες δίκιο όταν ζητωκραύγαζες
τις μελλοντικές επιτυχίες
Τα χρόνια περνάνε
Χιλιάδες τσιγάρα καίγονται
Οι άνθρωποι καίγονται
Το σύμπαν καίγεται
Το μόνο που ξέρει να κάνει
Αποθηκεύω τις στάχτες τους
στα σωθικά μου
Όλα αυτά είναι το κόλπο
Ένα παιχνιδι του κενού
για να σε κρατάει σε εγγρήγορση
και να μην το διαολοστείλεις
οριστικά και αμετάκλητα
Δημοσίευση στο stixoi.info: 04-11-2010 |