Δεν το κατάλαβες ποτέ Δημιουργός: ΚατεριναΘεωνα, Κατερίνα Θεωνά ΚΑΛΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Αιχμαλωσία μου ζητάς
με συνθήκη παλιά
τα ξωφλημένα χρωστάς
κι εχουν γίνει θηλειά
μην τη περνας στο λαιμό
θα καεί το σχοινί
φλόγα απ αρχαίο χρησμό
μου θυμίζει η φωνή.
Δεν το κατάλαβες ποτέ
πως κερνάει η βροχή
το αίμα πούκανε σεφτέ
μια θολή κυριακή
δεν το καταλαβες γιατί
στου χιονιού τα κενά
κρύσταλλο γίνεται η ψυχή
κι η συνήθεια γερνά.
Τις υποσχέσεις πουλάς
σε φτηνό μαγαζί
ώρες και μέρες χαλάς
και νομίζεις μαζί
πως θα γυρίσουμε εμείς
στο χαμένο καιρό
σαν κουρασμένοι δρομείς
που γυρεύουν νερό.
Δεν το κατάλαβες ποτέ
πως κερνάει η βροχή
το αίμα πούκανε σεφτέ
μια θολή κυριακή
δεν το καταλαβες γιατί
στου χιονιού τα κενά
κρύσταλλο γίνεται η ψυχή
κι η συνήθεια γερνά.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 10-11-2010 |