Πολύπτυχο Πέπλο Μοναξιάς Δημιουργός: ΜΑΤΙΑ ΨΥΧΗΣ, Κατερίνα Kωνσταντίνου Μάτσιου Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Πολύπτυχο Πέπλο Μοναξιάς
Ο άνθρωπος ταξιδεύει μόνος
στης ζωής τα μονοπάτια
Γεννιέται μόνος
και πεθαίνει μοναχός
Στης ζωής το δρόμο μόνος
και στην πίκρα
και στη χαρά μοναξιά
Στη διακονιά μόνος
Ο καθένας βαδίζει μοναχός
και κυλά η ζωή γοργογυριστά
Το ευάλωτό του τον συνθλίβει
και η μοναξιά τον περιτυλίγει
κάστρο δυσπόρθητο η ανοιχτοσύνη
Τί και αν συνυπάρχει στο πλήθος;
Πάλι η μοναξιά κυριαρχεί,
κόκκος άμμου, ψιχάλα στον ωκεανό,
μόριο σε «δήθεν ζωντανό» οργανισμό
"Μάτια Ψυχής"
Δημοσίευση στο stixoi.info: 29-11-2010 |