Πρώτη μέρα του χρόνου Δημιουργός: zpeponi, Νικος Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Κάθε φορά το ίδιο.
Περνάει ένας ολόκληρος χρόνος.
Ξεκινάει ένας καινούργιος.
Σ’ αυτή την πλευρά του πλανήτη
χιλιάδες μπουκάλια ανοίγουν.
Χιλιάδες ευχές για ένα καλύτερο μέλλον
πηγαινοέρχονται.
Χιλιάδες μικρές φυσαλίδες
απελευθερώνονται οριστικά
απ’ τις σαμπάνιες του κόσμου.
Για μερικές στιγμές
χιλιάδες όνειρα
φαντάζουν πιο κοντά από ποτέ.
Οι άνθρωποι φιλούν
όσους αγαπούν
ή όσους δεν αγαπούν και τόσο.
Νοσταλγούν όσους είναι μακρυά
ή αυτούς που έφυγαν για πάντα.
Χαίρονται.
Γιορτάζουν.
Γελούν.
Δακρύζουν.
Ζουν.
Η ευτυχία
βρίσκεται
στον βυθό των ποτηριών
στην επιφάνεια των χειλιών
σε προσεκτικά συνδυασμένες
νότες μουσικής.
Σ’ ένα παιχνίδισμα
κάποιου βλέμματος
μια συγκεκριμένη στιγμή.
Σ’ αυτό που πηγάζει από μέσα σου
και δεν ξέρεις τι είναι
και δεν σε νοιάζει τι είναι.
Η έλευση της νέας εποχής,
αυτής που όλοι περιμένουν,
με αγωνία, ελπίδα, πίστη,
αισιοδοξία, προσμονή,
η άφιξη του υπέροχου αύριο,
μοιάζει ν’ αρχίζει
ακριβώς στις δώδεκα τα μεσάνυχτα
την πρώτη μέρα
του πρώτου μήνα.
Κάθε χρόνο.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 01-01-2011 | |