Συγκυρία Δημιουργός: wordymate, Βασίλης Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Η παραπαίουσα υπόσταση
απρόβλεπτη αλχημεία
στιγμιαία παράσταση
και απίστευτη συγκυρία
Απ' την έναρξη
στη μητρική απανεμιά
η δολιχοδρομούσα ύπαρξη
της τύχης μια σταλαγματιά
Γονείς, σύζυγοι, παιδιά
τυχαία διασταύρωση πορειών
η δρομάκια χωριστά
ατέλειωτων παράλληλων ευθειών
κι ο αμείλικτος βοριάς
όλα τα ανακυκλώνει
στη μέση εκεί της ερημιάς
πέτρες και σάρκες λιώνει
Μόλις η μέρα μας ροδίσει
στου χρόνου μας το λυκαυγές
ακούραστος αργαλειός η φύση
κι εμείς ξεφτισμένες κλωστές Δημοσίευση στο stixoi.info: 24-01-2011 |