Ο εξωγήινος Δημιουργός: ΑΧΩΝΕΥΤΟΣ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Τριγύρω σκοτάδι,ζητάς ένα χάδι
ανάβεις φωτιά,και πίσω γυρνάς.
Μια ζωγραφιά,κι ήρθε το βράδυ,
χελιδόνι πίσω στο χρόνο πετάς.
Πάλι μονάχη,θυμάσαι εν τάχει,
φτωχή φαντασία,με τρία μάτια
κεραιες δύο και βέβαια θα χει
τετράγωνο σώμα,μ'αυτιά πιάτα.
Πράσινο δέρμα,μοιάζει με ψέμμα
αλλόκοτο πλάσμα,δίχως μαλλιά
σε χτύπησε κάτι,κάτι σαν ρεύμα
που σε φέρνει στο τώρα ξανά
Σε χέρια γυμνά,παιδική ζωγραφιά,
που κάποτε ανοίγαν στον ουρανό
μια απέραντη παιδική αγκαλιά
ως εκεί ψηλά, λέγαν θα σ αγαπώ.
Ξάφνου ξεσπάς και γέλια σκορπάς
σα σε κοιτά ο μικρός εξωγήινος
αυτός που ήξερες,απλά ν αγαπάς
και τώρα μοιάζει με αρλεκίνος.
Τον είπες αλήτη,απ άλλο πλανήτη
μα είναι ένα μ έσενα,από παλιά
στην καρδιά σου βάλ΄τον μαγνήτη
και θα μάστε πάλι όλοι παιδιά. Δημοσίευση στο stixoi.info: 31-01-2011 | |