Το Φράγμα Της Βίας Δημιουργός: genikos, Σίσυφος Γενικός τι είναι πιο βίαιο: το νερό που κυλά ή το φράγμα που του ανακόπτει την πορεία; Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info [color=black][I]
Βία βαφτίσαν το νερό του ποταμού
που κύλαγε αβίαστα
στις εκβολές να φτάσει
και φράγμα έχτισαν ψηλό
να του ανακόψουν
[color=white]...............[/color]την πορεία.
Μα το νερό με τον καιρό
σχημάτισε μια λίμνη.
Έριξαν τότε τη χολή τους
-κι όλα τους τα απόβλητα-
και βάφτισαν τη λίμνη,
βούρκο. Ύστερα,
έχτισαν φράγμα πιο ψηλό
που σαν το είδαν τα
[color=white]...............[/color]βουνά, τρομάξαν
-απ' το βάρος του νερού που
θα 'πρεπε ν' αντέξουν-
και σειστήκανε.
Μα το νερό με τον καιρό
το γέμισε κι αυτό
το φράγμα.
Τότε πια απελπισμένοι
-ανήμποροι να χτίσουν
φράγμα πιο ψηλό-
βαφτίσαν επανάσταση
τον καταρράκτη
και πήγανε μαζί
με τα νερά του...
Δημοσίευση στο stixoi.info: 01-02-2011 |