Περιπλανήσεις Δημιουργός: Kostas Houston, Κωνσταντίνος Φ. Βελιάδης Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info [align=center]Θαμώνες, κοφίνια, πλεξίδες με σκόρδα
εικόνες οικίες... Καλώς όρισες.
Σιωπή, σπάνιοι ήχοι, φωνές από αγγέλους
κρασί, φαγητό και τα μάτια σου.
Αφίσες, σημαίες, κεριά, κηροπήγια
σκιές ρίχνουν οι βλεφαρίδες σου.
Τέσσερις, πέντε, τρεις, πάλι τέσσερις,
ζευγάρια, εραστές, είμαι δίπλα σου.
Καρέκλες τραπέζια, accent* παριζιάνικη,
Magnani, Cesaria, σε φίλησα.
Χοροί, μουσικές, του μπαρ τα ναυάγια
Σα σκιά μέσα μπήκα, και έφυγα.
Στους δρόμους και πάλι Westheimer, Sage,
Post Oak, West Gray, και Arlington.
Dos Equis, με Μύθους, Hummus, Guacamole
Salsa, Merengue και Cumbia.
Με σένα, με κείνη, τι θαύμα χορεύω!
Χορούς που ποτέ μου δε χόρεψα.
H Misha, η Mary, o Greg στα κουμάντα
σα V.I.P. μ’ υποδέχθηκες.
Τριάδα, Ante Geia, Bacardi με cola
νηφάλιος μες στη θολούρα μου.
Στο πρώτο τραπέζι, δολάρια στην πίστα
Ο μέγας φιλέλλην ο Nestoras.
Τα φώτα ανάψαν, η πόλη κοιμάται
μονάχος και πάλι κατέληξα.[/align]
*accent=αξάν=προφορά Δημοσίευση στο stixoi.info: 18-02-2011 | |