Το ψωμί που μου πρόσφερες Δημιουργός: Vassilisdakru, ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΘΟΣ Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Το ψωμί που μου πρόσφερες...
Σου ζήτησα λίγο ψωμί
εσύ να μου χαρίσεις,
πλάι μου ν΄ακουμπήσεις,
να νοιώσω σαν παιδί.
Τα δύο σου χέρια βολικά
έκοψαν φέτες χίλιες,
γλυκές ανατριχίλες
σε ήρεμα νερά.
Η κάθε μου μπουκιά, ζωή,
η πίκρα μου ανθομέλι,
με το δικό σου μέλι
γιάτρεψα μια πληγή.
Βλέμμα σαν ήλιος πρωινού,
κόβει σαν δυο μαχαίρια
ζυμώσανε τα χέρια
ψωμί του δειλινού.
Μ΄αγάπη δώσε μου ψωμί,
του έρωτα, λίγο χάδι,
της Πασχαλιάς γλυκάδι
και του κρασιού οσμή…
ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΘΟΣ
Δημοσίευση στο stixoi.info: 19-02-2011 | |