Πώς σε λένε Δημιουργός: χρήστος μελοποιημένο
Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info ʼλλοι σε λένε σύννεφο
κι άλλοι σε λένε χιόνι
Ή γοργοφτέρουγο πουλί λευκό
Για νότο που κινά,
Τη θέρμη ακολουθώντας
Και την ʼνοιξη
ʼλλοι σ' ονόμασαν πληγή
Κι άλλοι σε είπαν αίμα
Ή καθαρού νερού πηγή ρευστού
Που ανοίγει δρόμο στο βουνό
Και πάει στη θάλασσα
ʼλλοι σε λένε πρώτη αυγή
Αγγουροξυπνημένη
Ή χνούδι λεύκας που πετά ψηλά
Και που κολλά
Σε μάγουλα βαμμένα
Και σε πρόσωπα
Μα εγώ σε λέω μοναχά
ʼσπιλη άσπρη αγάπη
Δημοσίευση στο stixoi.info: 17-09-2005 |