Επτά (7) χαϊκού Δημιουργός: ΑΜΦΙΛΥΚΗΣ, Γιώργης Ξηρογιάννης Καλημέρα! Το 6ο χαϊκού ας αντιμετωπιστεί και σαν κουίζ...! Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info .1.
Η πανσέληνος
δεν έπεσε στη λίμνη
χρυσά σύννεφα.
.2.
Σαν την ελπίδα
το κυπαρίσσι πεισμώνει
στην καταιγίδα.
.3.
Γεννά θλίψη
που και θεούς γονατίζει
η μοναξιά μας.
.4.
Για να κρατηθεί
όρθια η επιθυμία
πες κι ένα ψέμμα.
.5.
Μνήμη
όποτε ξυπνά
στα ορεινά του χρόνου
βγαίνουν αντάρτες.
.6.
1854
Ποιος γεννήθηκε
στη Σαρλβίλ και πέθανε
πριν να πεθάνει;
.7.
Μόνον
ο Ταξιδιώτης
αν έρχεται θύελλα
βγαίνει στο δρόμο.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 16-03-2011 |