Ποιος μ' είχε καρφώσει; Δημιουργός: Sir Demetrius Καταγγέλουμε τη ρουφιανιά στο χώρο εργασίας! Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Δεν ήτανε πέντε λεπτά
που διάλειμμα είχα κάνει
κι ακούω μια άγρια φωνή:
"Τσακίσου κι έλα Γιάννη"
Με κάλεσε ο διευθυντής
με τον τρόπο τον συνήθη
και τότε ποιος είδε τον Θεό
και δεν τον εφοβήθη!
R
Μα ήθελα να ήξερα
το ποιος μ' είχε καρφώσει
κι ο εργοδότης μ΄ έπιασε
σκληρά να με μαλώσει.
Με έστησε απέναντι
με ύφος θυμωμένο.
και τότε τα χειρότερα
να έρθουν περιμένω.
Μιλούσε με μισόλογα
και σπόντες μου πετούσε
και μ΄ απειλές αδιόρατες
στα νεύρα με χτυπούσε.
Κι αφού μου τά ΄ψαλε καλά
ψυλλιάστηκα την αιτία:
Πως είχα με συνάδελφο
κρυφή συνομιλία
Δυο κουβεντούλες είπαμε
αστείες και αθώες.
μα οι κατσάδες ήτανε
του αφεντικού αθρόες.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 28-03-2011 |