Ωσότου να σκεφθεί ο λογικός,τη γέφυρα περνάει Δημιουργός: ΑΠΡΙΛΗΣ Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Ωσότου να σκεφθεί ο λογικός,
τη γέφυρα περνάει ο τρελός.
Κι όταν ο χρόνος λίγος φαίνεται, αρκεί
(αν είσαι ψύχραιμος),για να αλλάξεις
εκείνο που φοβάσαι ότι θα συμβεί.
Οι αποφάσεις οι σωστές αργοπορούν το χρόνο,
τον διαστέλλουνε για να χωρέσουν πράξεις,
που προλαβαίνουνε ν' αλλάξουν το αποτέλεσμα.
Με ψύχραιμη ψυχή και σκέψη κοφτερό σπαθί
όλες τις παρενθέσεις αφαιρείς
και τις παρεμβολές τσακίζεις ως Νικηταράς.
Ωσότου να σκεφθεί ο λογικός
τι πρέπει για να κάνει,
τη γέφυρα περνάει ο τρελός
και σώζεται.
Σοφή κουβέντα τού λαού
που έλεγε η γιαγιά μου η Θυμία.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
27-29 / 5/ 2010
Δημοσίευση στο stixoi.info: 11-05-2011 |