Αν γινόταν Δημιουργός: poetryf Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Αν γινόταν το ταξίδι να προλάβω
ένα σώμα σαν καράβι, πριν σαλπάρει.
Για τσιγάρα θα’ χα τ’ άστρα που σου ανάβω
και για σπίρτα θα μου έμοιαζαν οι φάροι.
Αν γινόταν να ορμηνέψω τη φωνή σου
σα(ν) μια θάλασσα π’ αγριεύει όταν λείπω.
Θα’ χα γίνει ένα κομμάτι της αβύσσου
και μια παύση στης αγάπης σου τον χτύπο.
Μα δεν γίνεται ψυχή μου να σε ορίσω
με τις λέξεις που οι άνθρωποι αγαπιούνται.
Τα νοήματά τους με τραβάνε πίσω
και ξεχνάω τις στιγμές μας που θυμούνται.
Γι’ αυτό φτιάχνω μια σχεδία κάθε βράδυ
να σωθώ από ένα απόν, δικό σου χάδι.
Αν γινόταν σ’ ένα κύμα της σιωπής μας
τρικυμία με ένα βλέμμα να γεννήσω.
Απ’ τις λέξεις που δεν θα’ χε πει κανείς μας
θα μπορούσα απ’ αρχής να σ’ αγαπήσω.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 13-05-2011 |