Δύσκολα θέματα στα μαθηματικά Δημιουργός: χρηστος καραμανος, ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΛΑ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ!!! Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Πανδύσκολα τα θέματα στα μαθηματικά,
τον γιό μου πρέπει να ενθαρρύνω στοργικά,
δεν θέλει άλλο, να συνεχίσει τις εξετάσεις,
μου ζητάει να του προτείνω, άλλες προτάσεις.
-
Τα όνειρά του ζητάει, να κρεμάσω σε τσιγκέλι,
μα εμένα το στόμα μου, στάζει μονάχα μέλι,
πρέπει το παιδί μου, να βοηθήσω επειγόντως,
διαβάζοντας τα θέματα, δεν τα καταλάβαινα όντως.
-
Την βάση δεν την πιάνει, μου λέει με τίποτα,
για τους εξεταστές του, μιλάει με λόγια ανείπωτα,
δυο θέματα του φάνηκαν, πολύ αλαμπουρνέζικα,
και τα άλλα δύο του μοιάζανε, λιγάκι με κινέζικα.
-
Διάβαζε τρία χρόνια, νύχτα μέρα και κουράστηκε,
την κόλλα του να δώσει, καθόλου δεν βιάστηκε,
η ψυχραιμία του μεγάλη, όμως δεν το μπόρεσε,
τόσο μεγάλη αποτυχία, στο μυαλό του δεν χώρεσε.
-
Είμαι δίπλα του και τον προτρέπω να συνεχίσει,
από τις αποτυχίες μας, έρχεται στη ζωή η λύση,
με πείσμα πρέπει να αγωνιζόμαστε, ως το τέλος,
ας μην φοβάται μιας και της οικογένειας μου είναι μέλος.
-
Στο πλευρό του στέκομαι συνέχεια και τον παρηγορώ,
θα τον βοηθήσω στην υπόλοιπη ζωή του, όσο μπορώ,
δεν πρέπει να εγκαταλείψει, την προσπάθειά του,
εξάλλου το διάβασμα δεν ήταν κι η μεγαλύτερη χαρά του.
-
Το σύστημα δεν θέλει ανθρώπους, που να καταλαβαίνουν,
θέλει όποιους με ένα ξεροκόμματο, απλά χορταίνουν,
δεν θέλει μορφωμένους, που θα το αμφισβητήσουν,
αλλά χαϊβάνια που με δύναμη, θα πάν να το ψηφίσουν.
-
Η φροντίδα μου είναι, το παιδί μου να μην χάσει την ελπίδα,
τα δύσκολα θέματα στα μαθηματικά, είναι απλά μια καταιγίδα,
η ζωή κρίνεται, στον διαρκή αγώνα για μια άλλη κοινωνία,
η ανατροπή του καπιταλισμού, στις μέρες μας είναι η ουσία.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ
Δημοσίευση στο stixoi.info: 14-05-2011 | |