Χώρα μου πανέμορφη Δημιουργός: gen stratos Καλό Σαββατόβραδο φίλοι.. Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Χώρα μου πανέμορφη
της γης το κεχριμπάρι,
απ’ άκρη σ’ άκρη ονειρική
είσαι του κόσμου η χάρη.
Ήλιος φεγγάρι στα χρυσά
και τα νησιά πετράδια,
μέρες νυχτιές διαμάντια σου
οι ανατολές σου χάδια.
Ασήμια στα βασιλέματα
μες στα χρυσά νερά σου,
βουνά κορφές σιντέφια σου
μαγεύει η ομορφιά σου.
Οι ευωδιές σου απ’ ανθούς
στων δειλινών τ’ αγέρια,
μέθυσαν τους αρχάγγελους
σου χάρισαν τ’ αστέρια.
Δάκρυσε για σε και ο Θεός
στα τόσα σου τα κάλλη,
σε λάτρεψε και σκόρπησε
σμαράγδια σ’ ακρογιάλι.
15.05.2011
Δημοσίευση στο stixoi.info: 14-05-2011 |