καλοκαιράκι Δημιουργός: Vassilisdakru, ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΘΟΣ Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info καλοκαιράκι
Είδα τον ουρανό να ξαστερώνει
και μια μέλισσα το νέκταρ να αφήνει
μια ελπίδα με τον ήλιο να στεριώνει
και μια θάλασσα το κύμα της να σβήνει.
Ένα κύμα που καλοκαίρι μάς μηνάει
κι ένα βότσαλο να καίει στ΄ακρογιάλι
ένας χειμώνας σαν μια μέρα να περνάει
στο μπαούλο πια το μάλλινο το σάλι.
Χαρές και μύριες αγκαλιές τώρα στ΄ακροθαλάσσι
κοχύλια οι αγάπες τους, ματιές όλο φρεσκάδα,
κρύο νερό μοιράζουνε μ΄ένα ασημένιο τάσι
ράθυμα και σμιλευτά κορμιά κυλιούνται στη λιακάδα.
Αχ! αυτός ο ήλιος που θαρθεί ποτέ , ποτέ μη δύσει
και τα τραγούδια του καιρού μη μείνουν στο συρτάρι
κι η άμμος που απάνω της ο έρωτας θα ζήσει,
να γίνει ένα απαλό ,βελούδινο χορτάρι...
ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΘΟΣ
Δημοσίευση στο stixoi.info: 20-05-2011 |