Η Ζητιάνα Δημιουργός: Pavlos Melas, Παύλος Μελάς Γεια σας παιδιά Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Η Ζητιάνα
Αυτό το ξέφραγο αμπέλι
έχει γεμίσει αρπακτικά
καθένας κάνει ότι θέλει
και μας πηδάνε κανονικά.
Η Ελλάδα είναι πουτάνα
η Γερμανία ο νταβαντζής
την καταντήσανε ζητιάνα
ο δεξιός και ο πασοκτζής.
Αυτά που βγάζει η πουτάνα
όλα τα παίρνει ο νταβατζής
πόσο ν’ αντέξει η ζητιάνα
να χορτάσει ο αεριτζής.
Αυτό το όμορφο στολίδι
που δίδαξε τον πολιτισμό
την καταντήσανε σκουπίδι
φέρνοντας παντού τον μαρασμό
Την καταντήσανε ζητιάνα
ο δεξιός και ο πασοκτζής
κάνοντας μια σούπερ πουτάνα
να θησαυρίζει ο νταβατζής.
Παύλος Μελάς 2011
Δημοσίευση στο stixoi.info: 26-05-2011 |