Εγω μοναχα διεκδικω Δημιουργός: curious A happy vicar I might have been two hundred years ago,to preach upon eternal doom and watch my walnuts grow .E.B. Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Γιατι ολα φΘειρονται σ' αυτην, την γη ,
κι η γη , μονο σαν γη αναγενναται ,
αλιμονο , στο σαπιο το κορμι ,
που μονο σαρκα Θα γεννησει ,
και μονο σαν σαρκα Θα αναγεννηΘει .
Κι ειναι ο κοσμος τουτος δανεικος ,
και προσκαιρο λιμανι και ταξιδι ,
μα ο Θανατος , ακομη το μπορει , ο φυσικος ,
στο προσκαιρο της γης , τα ιχνη του ,
αναλειωτα ν' αφηνει .
Κι η πετρα ακομη , σιωπησε βαθια ,
γιατι κι αυτη , ως πετρα , την μοιρα της γνωριζει ,
πως υλη που γενναει υλη και μονο ,
τιποτα δεν οριζει .
Περαστικοι και δανεικοι του φυσικου υποστατικου , λοιπον,
και δανεικοι ακομη του Θανατου ,
γιατι το νημα που μας υφανε ,
δεν ειναι των παροδικων ,
μ ' αΘανατο και πνευμα κι αυλο .
Κι ανεγγιχτο υλικο , και τετοιο , καΘως κι αχρονο ,
υπερτατο καΘε γηινου Θανατου .
Ο Θανατος μας , ομως παραμενει αληΘινος ,
κι αυτο ειναι μια αληΘεια ,
που πριν συμβει ακομη , μας σκοτωνει .
Κι αν το αντιΘετο μπορουσε να συμβει ,
κι αΘανατοι να πορευτουμε , αιωνιοι .
Ποια η καταληξη , σ ' αυτην την γη ,
καθως ζωη αληΘινη , δεν ξερουμε , να ζουμε .
ΑφΘαρτοι σαν αερικα , αδειοι και κουφιοι ομως ,
σαν ξυλο που κατεφαγε σαρακι ,
και η ψυχη μας , πρωιμα γερασμενη ,
αιωνια ζωντανοι κι ομως , ηδη νεκροι και κουρασμενοι .
Μα , ποιος γεννηΘηκε στο φως ,
η σκεψη του συνεχεια ν ' αυξανει και ν ' απλωνει ;
Εγω γεννηθηκα μικρος και στερημενο φως ,
κι η αΘανασια με τρομαζει .
Μεσα σ' αγεραστο κορμι , μυρμηγκι να λουφαζει ,
και μ ' αλαζονεια περισση τον Αδη , να χλευαζει .
Ας μενει ο καρπος του αΘανατου ,
ανεγγιχτος κι αξοδευτος για αλλους ,
για οσους του φυσικου - το αιωνιο - δεν τους απωΘει ,
για οσους , του Θειου η ουσια , ενα και ομοιο ,
με την ουσια της ψυχης τους , προσομοιαζει - Μα ποιοι ;
Εγω μοναχα την Θνητοτητα μου διεκδικω ,
- περαστικος και εγκλωβισμενος σε τουτο , το κουφαρι -
και την αΘανασια της ψυχης μου .
σ' αυτην αορατα υφασμενος - του ανεγγιχτου και του αχρονου υλικου-
Και το υπολοιπο , του φυσικου υποστατικου -παροδικο καρπο-
το εναποΘετω εμπρος σας, ανεγγιχτο , αξοδευτο ,
ας βαφτιστει , αιωνια δικο σας .
- Προσκαιρο , παροδικο και αχαρο ,
το αιωνιο υποστατικο - υποζυγιο σας .
Εγω μοναχα την Θνητοτητα μου διεκδικω ,
και την αΘανασια της ψυχης μου ,
γιατι απ' του Θνητου , του πονου τον καρπο ,
Θα παραμεινει αΘανατη η ψυχη μου .
[U] Δημοσίευση στο stixoi.info: 23-06-2011 | |