δόλια ψυχή Δημιουργός: el. hal, Χαλβαδακη Ελένη Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info -Άραγε πιά πατρίδα με χωράει
και πιά γή;
-Καρδιά μου σώπα
δεν γιατρεύεται η πληγή σου..
-Σκιάζομαι μόνο
για την ώρα που θα 'ρθει..
-Aυτή την ώρα
που φοβόμουνα να ζήσω..
κομματιασμένη στον βυθό
με ακολουθεί
ανίκανη να με τραβάει
δίχως χέρια
Πνύγοντας μέσα της
σιωπή
κρύβοντας μέσα μου
τα αστέρια.
Ελευθερία η θάνατος
ρωτά
ατιμασμένα αυτά που έμαθα
ως τώρα
κλαίει και ο ήχος της σιωπής
και με κοιτά
προσμένοντας
να βρεί επιτέλους
κάτι για τώρα..
-Αδικημένη η γενιά
που ακολουθεί
αδικημένη και η ζωή
που προχωράει
αν το παιδί
θα καταλάβει τι θα βρει
όταν πεινάσει
και δεν έχει τι να φάει..
-Δόλια ψυχή
σταμάτα να ρωτάς
κάνε μιά δρασκελιά
σε αυτό που επιμένεις
κράτα καλά
και χτύπα στην καρδιά
θα 'ρθει ο καιρός που περιμένεις....
el. hal
Δημοσίευση στο stixoi.info: 30-06-2011 |