Αγκίστρι στο Νέστο Δημιουργός: ΑΠΡΙΛΗΣ Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Αγκίστρι στο Νέστο
Σκάβω με την τσάπα για σκουλήκια
που τα βάζω με το υγρό τους χώμα
σ’ ένα κουτί τενεκεδένιο.
Πετονιά κι αγκίστρι.
Βράχος ποταμίσιος και σιουτιά.
Ψάρια που πηδούν απ’ τη χαρά τους .
Ψάρι που τραβάει την πετονιά μου
και καθώς το σέρνω προς την όχθη
η αντίστασή του είναι η απόλαυσή μου.
Ψάρι που σπαρταράει στο βράχο .
Ψάρι περασμένο απ’ τα βράγχια
σε διχαλωτό κλαδί σιουτιάς.
Συνεχίζω να ψαρεύω ξαπλωμένος.
Πίσω από το βράχο μου χωράφια
και οι κίτρινοι λόφοι του Θόλου.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
1-2/5/2006
Δημοσίευση στο stixoi.info: 19-07-2011 |